Veganolja

Hej, Jag har en potentiell kund som undrar i vilket slags vatten algerna odlas i? Havsvatten? Vanligt vatten med tillsatser? Personens tanke är att algerna borde produceras så naturligt som möjligt för att innehålla alla nyttigheter som havsalger gör. Att det alltså inte blir sämre kvalité på de odlade algerna. Det är för övrigt viktigt för personen att algoljan framställs på ett hållbart sätt. Vad har ni för information om det som jag kan ge? Mvh Johanna
Johanna Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Johanna,

  Vi har härmed fått svar från vår produktavdelning som hänvisar till produktbladet för VeganOil. Där står all information vi ger ut kring hur VeganOil produceras och hur algerna behandlas.

  Produktblandet finner du "här".

  Vår algolja är från mikroalgen Schizochytrium sp.

  Algen Schizochytrium sp tillhör en familj som kallas Chromista och som inte på något sätt är relaterad till giftiga typer av alger. Oljan har konsumerats av människor i över 25 år utan att betydande oönskade effekter påvisats. Ett fåtal individer upplever tillfälligt obehag i tarmarna och illamående vid konsumtion av oljor.

  ALGOLJA Oljan utvinns ur den marina mikroalgen Schizochytrium sp. som är rik på omega-3-fettsyrorna eikosapentaensyra (EPA) och dokosahexaensyra (DHA) Denna veganska motsvarighet till fiskolja är den första tillgängliga veganska EPA/DHA-produkt som tillhandahåller ett bio-alternativ till traditionella fiskoljor. Den produceras i en FDA-inspekterad och rigoröst kontrollerad anläggning och är en högkoncentrerad och konsekvent produkt. Oljan innehåller också små mängder av solrosolja med hög oljesyrahalt, rosmarinextrakt för smak, askorbylpalmitat (utvunnen ur GMO-fri majs) och tokoferoler (utvunnet ur GMO-fria växtoljor), för att säkerställa stabilitet. 


  Hoppas du fick svar på din fråga och önskar dig en fortsatt trevlig dag!

  Med vänlig hälsning,
  Annie

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.