Till senaste kommentaren

Varför är det viktigt att ha en normal balans av omega-6- och omega-3-fettsyror?

Zinzino Customer Service Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Vår västerländska kost innehåller mycket omega-6 fettsyror och relativt små mängder marina omega-3-fettsyror, vilket ökar obalansen mellan omega-6-fettsyrorna och omega-3-fettsyrorna i kroppen.
  Denna obalans är en viktig orsak till att livsstilsrelaterade hälsoproblem utvecklas. Både omega-6- och omega-3-fettsyrorna är prekursorer till hormonliknande signalmolekyler (eikosanoider) i kroppen. Eikosanoider som kommer från omega-6 är inflammationsfrämjande och understödjer kronisk inflammation.

  Signalmolekyler som kommer från omega-3-fettsyror har lägre inflammatorisk potential och vissa är även antiinflammatoriska. På många sätt kompletterar eikosanoiderna varandra, och det är därför viktigt att ha en bra balans mellan dem.

  En normal balans mellan omega-6- och omega-3-fettsyror är grundläggande för en bra eikosanoidbalans, medan en balans med mer omega-6- än omega-3-fettsyror understödjer kronisk inflammation. Nordiska ministerrådet rekommenderar att balansen mellan omega-6- och omega-3-fettsyrorna är under 5:1.

  Världshälsoorganisationen rekommenderar en balans på 4: 1 för att upprätthålla en normal kardiovaskulär hälsa.
  Zinzino Customer Service

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.