Till senaste kommentaren

Varför använder Zinzino plastflaskor istället för glas?

Zinzino Customer Service Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer • Plastflaskor som användas för Zinzino BalanceOil är av certifierad ny plast (inget återvunnet material) och är av certifierad livsmedelsgodkänd kvalitet. Fabriken som tillverkar dessa flaskor måste vara och är certifierad för tillverkning av livsmedelskvalitetsflaskor. Ingen förorening sker i produktionen och flaskorna kan användas direkt! Samma sak gäller korken. För övrigt är det så att plast är idag det mest vanligt förekommande materialet för mat och kosttillskott så det är ett säkert material.

  Glas eller plast som är livsmedelsgodkänt har samma kvalitets bevarande egenskaper. Detta betyder att inget händer med innehållet över tid och flaskan avger inte några ämnen som tags upp av innehållet.
  Det spelar ingen roll om det är vatten, olja, vin, öl etc. som finns i flaskan
  Allt detta kontrolleras självklart med myndigheterna. Det finns standard testmetoder som måste användas och standardgränser för tungmetaller och toxiner som används vid kontroll.

  Faktum är att även glasflaskorna måste vara av certifierad livsmedelsgodkänd kvalitet för att säkerställa att inga tungmetaller släpps från flaskan till oljan.
  Glas är faktiskt ett mycket kritiskt förpackningsmaterial och man kan inte använda vilken glasflaska som helst! Den måste var livsmedelsgodkänd.
  Därför kräver livsmedelsverket att även glasflaskor är godkända med ett oberoende test gjord av SGS eller GS eller TUV.
  När ett företag använder en glasflaska för mat eller dryck måste certifikat och testresultat presenteras för livsmedelsverket

  Så varför använder Lysi / Zinzino plast? Kvalitetsaspekterna är desamma, priset är billigare och från en miljöpunkt är plast bättre. Glasproduktion förorenar jorden när de produceras. Glasproduktion förbrukar mer energi glaset återvinns inte så mycket som plast, plast återvinns eller används för andra produkter eller bränns med avfall och då blir den här typen av plast (PET) endast CO2 + vatten. Plastflaskorna är lätta och således förbrukas det inte så mycket bränsle när transportföretagen fraktar dem till oss eller till kund.

  Lysi är en GMP-certifierad producent! eftersom de gör läkemedelskvalitet av Omega-3 till läkemedelsföretag. GMP lägger mer tryck på kvalitetskontroll och certifikat än något annat kvalitetssystem och därför måste Lysi kolla och dubbelkolla alla kvalitetscertifikat och testcertifikat från alla leverantörer inklusive flaskor. Att flaskorna har ett korrekt livsmedelsgodkänt certifikat är viktigt för att Lysi skall få ha kvar sin GMP-certifiering.
  Zinzino Customer Service

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.