Till senaste kommentaren

Vad är balansoljans produktionsprocess, vart kommer fisken från och kan ni lista ingredienserna?

Zinzino Customer Service Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer • Ingredienserna i balansoljan:
  Fiskolja, kallpressad olivolja, blandade tokoferoler, arom (citrus, vanilj etc.) och vitamin D.

  Vår BalanceOil tillverkas av LYSI på Island. Fiskoljan som används kommer främst från kortlivade, små pelagiska fiskar såsom sardiner, ansjovis och makrill. Det finns inga krav på att det ska vara en specifik fisksort, utan det finns upp till 30 olika sorter som används. Men en viktig faktor är att fisksorten har en optimal fettsyra-profil (EPA + DHA) så att vi kan säkerställa att oljan kommer normalisera fettsyrebalansen av omega-6/3 i kroppen inom 120 dagar.

  Fisken som används är vild och fiskas på flera olika platser, till exempel i Atlanten och Stilla havet. Fiskoljan är certifierad av lokala myndigheter som kontrollerar att fisken är fångad i godkända fiskeområden, många av dem är godkända av organisationen “Friends of the Sea”. Vår fiskolja tillverkas av hel och oprocessad fisk. Om det blir restavfall används det till djurmat för att minska spill.

  Fiskoljan är analyserad och certifierad för att uppfylla alla europeiska förordningar gällande tungmetaller, gifter och andra föroreningar. LYSI raffinerar oljan från fisken noggrant för att ta bort eventuella miljögifter innan den blandas med olivoljan.

  LYSI uppfyller alla regulatoriska krav för produktion och följer god tillverkningssed (GMP) för livsmedel och läkemedelsprodukter.

  Zinzino Customer Service

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.