FAQ Kosttillskott för barn

Är det säkert att ge mitt barn både BalanceOil Tutti Frutti och Multify?
Ja. Vi rekommenderar BalanceOil+ från 2 års ålder och vi rekommenderar Multify från 4 års ålder.

Både BalanceOil+ och Multify bidrar till immunförsvarets normala funktion. BalanceOil+ bidrar även normal synförmåga och normal kognitiv funktion, medan Multify stödjer tillväxt och normal benutveckling hos barn.

Vilka aromer finns i tutti frutti-smaken och är det samma arom i Multify som i BalanceOil?
Nej. Aromen vi använder i BalanceOil är vätskebaserad, medan aromen i Multify är i pulverform. Båda har tutti frutti-smak, men aromen är inte densamma. Det finns noter av citrus, hallon, vanilj, banan, päron, lavendel och grönmynta i BalanceOil Tutti Frutti. Multify smakar både sött och surt (en söt smak som blir sur vid första tuggan).

Vilka hälsofördelar är kopplade till Multify?
Multify består av vår egen, unika blandning av 16 livsnödvändiga näringsämnen som vitaminer, mineraler, betaglukaner och kolin. Även om denna formula är speciellt utformad för att bidra till immunförsvarets normala funktion, tillväxt och normal benutveckling hos barn, stödjer den också hela kroppens och alla familjemedlemmars hälsa livet ut.

Varför finns det just 16 näringsämnen i Multify?
Vårt team av forskare och experter inom kosttillskott har noggrant valt ut 16 livsnödvändiga näringsämnen som många barn riskerar att inte få i sig tillräckligt av för att tillgodose sina dagliga individuella behov. Detta är en följd av vårt höga intag av ultraprocessade livsmedel med vanligtvis dålig näringskvalitet. Barns behov av livsnödvändiga näringsämnen skiljer sig från vuxnas och behoven varierar beroende på ålder och kosthållning. Med Multify blir det möjligt att anpassa kosttillskott efter barnets ålder och kosthållning – vilket kan variera mellan olika årstider, och även från vecka till vecka.


Är BalanceOil Tutti Frutti och Multify helt naturliga?
BalanceOil Tutti Frutti är ett utmärkt omega-3-alternativ för barn som inte tycker om smaken och lukten av fisk. Eftersom barn kan vara överkänsliga mot en mängd olika frukter och bär ville vi skapa en smakprofil som är både tolerabel och tilltalande. Tuttifrutti är en välkänd smakprofil som är säker, bekant och allergivänlig.

Multify innehåller en noggrant sammansatt blandning av syntetiska och naturliga ingredienser som har valts ut med extra fokus på smak och kvalitet. Även om blandningen inte helt består av naturliga ingredienser fyller denna genomtänkta kombination ändå en viktig funktion. Vårt främsta mål var att skapa en välsmakande tuggbar multivitamintablett som barn ser fram emot att ta dagligen. Genom att använda syntetiska ingredienser tillsammans med naturliga har vi lyckats undgå de smaker som ofta är förknippade med vissa naturliga ämnen i tuggtabletter. Detta noggranna tillvägagångssätt gör att Multify inte bara tilltalar smaklökarna utan även erbjuder högkvalitativa näringsfördelar. På så sätt är Multify ett utmärkt multivitamintillskott.

Finns det tillsatt socker i Multify-formulan?
Nej, produkten är sockerfri och påverkar inte munhälsan negativt. Sötningsmedlen består av en blandning av stevia (naturlig), sukralos (syntetisk) och xylitol (naturlig).

Hur vet jag vilken dosering av BalanceOil jag ska ge mitt barn?
Oavsett om du ger kosttillskott till ett barn eller tar det som vuxen, rekommenderar vi alltid att du påbörjar varje tillskottsrutin med ett BalanceTest för att få specifika doseringsinstruktioner. Överdosera inte. Vi rekommenderar 0,20 ml/kg kroppsvikt för barn i åldern 2–10 år med en maxgräns på 40 kg. Om du inte faller inom denna beskrivning, håll dig till 0,15 ml/kg, men låt alltid vårt BalanceTest avgöra om doseringen är lämplig för dig.

På vilket sätt är vårt BalanceTest anpassat för barn?
När man ger omega-3-kosttillskott till barn behöver doseringsrekommendationerna baseras på deras unika fettsyraprofil för att kunna tillgodose deras näringsbehov. En vikttabell räcker inte som vägledning. Individuella faktorer som ålder, vikt, magsyra, genotyp och till och med vissa allergier påverkar upptaget av omega-3. Barn skiljer sig fysiologiskt från vuxna med bland annat högre metabolism, ett omoget immunförsvar och snabbare celldelning. Det påverkar deras totala omega-förhållande och fettsyraprofil. Det går inte att dra en rimlig slutsats om vad som är barnets optimala omega-3-nivå i blodet utan att veta barnets start- och slutnivåer av omega-3. Endast ett vetenskapligt blodprov för fettsyror kan tillhandahålla den informationen. Vårt BalanceTest är det första mätverktyget för omega-fettsyror som tar hänsyn till dessa skillnader hos barn upp till 10 år, baserat på omega-målvärden hos barn. Det detaljerade resultatet från vårt BalanceTest visas i en uppsättning olika hälsomarkörer för att hjälpa föräldrar att förstå sina barns unika näringsbehov, följa intaget av kosttillskott och anpassa doseringen därefter.

Vad är kolin?

Kolin är ett livsnödvändigt näringsämne som är naturligt förekommande i livsmedel såsom ägg, kyckling, broccoli och lax. Det brukade klassificeras som vitamin B4. Våra kroppar kan bara tillverka kolin i små mängder och det är ofta svårt att tillgodose våra individuella behov. De nordiska näringsrekommendationer (2023) identifierade barn, gravida och ammande kvinnor som extra sårbara för kolinbrist. Därför bestämde vi oss för att inkludera detta näringsämne i Multify.

Kroppen behöver kolin för att syntetisera fosfatidylkolin och sfingomyelin, två viktiga fosfolipider som är avgörande för cellmembranen. Det krävs även för att producera acetylkolin, en viktig signalsubstans för minne, humör, muskelkontroll och andra grundläggande funktioner. Kolin är involverat i många processer i kroppen, såsom Multify är glutenfritt. Rådgör med ditt barns läkare (pediatriker) om du har några frågor angående kosttillskott för barn med specifika kostbehov. , cellkommunikation, fettransport och metabolism, DNA-syntes och upprätthållande av ett hälsosamt nervsystem.

Varför är Multify-tabletten en tablett och inte en gelébjörn?
Multify-tabletten är förmodligen en av marknadens minsta tuggtabletter. Den är formad som en liten knapp och säkrare än större tabletter eller gelébjörnar. Vi ville att Multify skulle ha en konsistens som var både tuggvänlig och mycket lätt för barn att tugga och smälta.

Är Multify lämpligt för barn som äter en vegetarisk eller vegansk kost?
Ja, Multify är helt och hållet vegansk och produkten är certifierad av The Vegan Society.

Kan barn med specifika kostrestriktioner ta Multify?
Multify är glutenfritt. Rådgör med ditt barns läkare (pediatriker) om du har några frågor angående kosttillskott för barn med specifika kostbehov.

Kan jag ge Multify till småbarn?
Denna produkt är lämplig från 4 års ålder och därefter genom hela livet. Vi har specifika rekommendationer för barn 4–11 år, för ungdomar 12–18 år och för vuxna över 18 år.

Finns det en specifik tid under dagen när man ska ta/inte ta Multify?
Nej. Det är en tuggtablett, så man kan antingen låta den smälta i munnen eller tugga på den.

Vi vill att familjer själva bestämmer när kosttillskottet ska tas. På så sätt kan de hitta den lämpligaste tiden att få barnet att engagera sig i sin hälsa för att så småningom börja ta tuggtabletterna på egen hand. Vi rekommenderar att man tar kosttillskottet med en måltid, gärna samtidigt som man tar BalanceOil.

Varför finns det inget järn eller magnesium i Multify?
Multify innehåller inte järn eftersom det kan utgöra en risk för toxicitet vid överkonsumtion. Dessutom påverkar järn produktens smak avsevärt. Vi uteslöt även magnesium för att säkerställa säker doskontroll och för att kunna erbjuda en liten tuggtablett. Om vi hade lagt till magnesium skulle storleken ha ökat markant. Barn får ofta i sig tillräckligt med magnesium från sin kost. Genom att inte inkludera det i våra tuggtabletter minskar vi risken för överintag, vilket kan orsaka mag- och tarmproblem. Dessutom kan magnesium, liksom järn, påverka smaken, vilket är en viktig faktor för produkter avsedda för barn.

Vad är skillnaden mellan folsyra och Quatrefolic?
Vi har lagt till Quatrefolic i Multify. En del av världens befolkning kan inte ta upp och metabolisera folsyra i mat eller kosttillskott och väljer därför kosttillskott med reducerat folat. Quatrefolic däremot utmärker sig för sin enastående biotillgänglighet och stabilitet. Det tas lätt upp i kroppen, vilket garanterar optimal effektivitet och betydande fördelar för alla individer. Quatrefolic är särskilt fördelaktigt för personer med specifika genetiska variationer som påverkar folatmetabolismen. Detta inkluderande tillvägagångssätt för folattillskott säkerställer att Multify tillgodoser olika behov och ger tillförlitliga och effektiva resultat.
Zinzino Customer Service
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.