Vad visar blodtestet?

Hej,

Vad visar blodtestet?
Om jag tolkat rätt så visar det bara hur sammansättningen i kosten varit de senaste 4 mån. Vilket kan ge en indikation på risken för inflammation, men det kan väl sedan vara från person till person hur känslig man är?

Vid presentationen fick jag känslan av att testet visade hur mycket inflammerad man är?
Det vore väldigt intressant att jämföra omega proverna med andra inflammations markörer?
När vi tog upp detta på presentationen så återkom partnern hela tiden till Zinzino BalanceTest-prov som ett bevis på inflammation.  

Känner mig lite förvirrad i vilken grad omega3 /6 balansen kan bekräfta inflammation i kroppen.

Mvh

Kommentarer

 • Hej Malo.

  Blodtestet mäter 11 fettsyror i helblod.
  Dessa 11 fettsyrorna representerar ca 98% av de fettsyror som finns i blodet och återspeglar fett/fettsyreintaget i din kost.
  Av dessa 11 fettsyrorna som mäts kan man definiera olika kostindikatorer, så som omega6/omega3 -balansen (förhållandet mellan AA/EPA) och annat.

  Vårt koncept avser i huvudsak detta med balansen mellan omega6 och omega3 fettsyrorna och vi pratar inte direkt om inflammation utan en balans.

  Det är så att både omega3 och omega6 fettsyror ingår i cellmembraner i alla kroppens celler och de är föregångare till "lokala hormoner" (neurotransmittorer) som prostaglandiner och tromboxaner.
  Neurotransmittorerna (eikosanoider) påverkar en rad funktioner i kroppen, bland annat sammandragning av slät muskulatur, adhesion av blodplättar, utvidgning av blodkärl och inte minst blodtryck för att nämna några.
  Vid ett högt intag av omega6 fettsyror kan det bildas ökade mängder med eikosanoider i 2-serien vilket är något som kan verka negativt på dessa kroppsliga funktioner, medans omega3 fettsyrorna EPA och DHA har en positiv effekt.
  Det är några av anledningarna till att det är viktigt att ha ett korrekt förhållande mellan dessa fettsyrorna i kosten och kroppen.

  Vi vill gärna hänvisa dig till www.info-baf.com där du kan läsa mycket mer information omkring balance konceptet m.m.

  Ha en fortsatt bra dag.
  Emelie Director Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.